Poljsko MVP optužilo Bjelorusiju za oružanu provokaciju na granici

Poljsko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je otpravnika poslova Bjelorusije nakon što je dan ranije grupa nepoznatih osoba s oružjem ilegalno prešla bjelorusko-poljsku granicu, objavljeno je u srijedu, 3. studenog, u poljskom MVP.

Nisu objavljene detaljne informacije o incidentu i mjestu gdje se dogodio, kao niti o broju naoružanih osoba koje su prešle granicu. MVP je samo izvijestilo kako je razgovor s otpravnikom poslova Bjelorusije na tu temu održan 2. studenog i da ga je primio zamjenik poljskog ministra vanjskih poslova Piotr Wawzhik, koji je bjeloruskoj strani tom prigodom izrazio oštar prosvjed.

“Naglasio je kako je Poljska odlučna braniti svoje granice i vanjske granice Europske unije. Također je prenio da ćemo se zajedno s cijelom zajednicom demokratskih zemalja euroatlantske zajednice dosljedno suprotstavljati ilegalnoj migraciji koju organizira Minsk. Zamjenik ministra je rekao da će poslati prosvjednu notu Bjelorusiji i pozvao bjelorusku stranu da odmah istraži incident”, priopćilo je poljsko Ministarstvo vanjskih poslova.

 

Komentari

komentar





You may also like