Poljsko veleposlanstvo u RH: Poljska zatvara zračni prostor za ruske prijevoznike

Poljsko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj poslalo je našoj redakciji mail sa slijedećim priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti:

„U svezi ruske agresije protiv Ukrajine koja nema presedana, šaljem Vama kratku informaciju o zatvaranju poljskog zračnog prostora za ruske prijevoznike. Nadam se da će ovo priopćenje biti Vama korisno.

„Od ponoći 26. veljače Poljska zatvara zračni prostor ruskim zračnim prijevoznicima.

Poljska će ruskim zračnim prijevoznicima zabraniti pristup svom zračnom prostoru od petka u ponoć, objavila je vlada dan nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

„Naložio sam pripremu zaključaka Vijeća ministara koji će dovesti do zatvaranja zračnog prostora za ruske zračne prijevoznike”, objavio je u petak poslijepodne premijer poljske vlade Mateusz Morawiecki.

Glasnogovornik vlade Piotr Muller potvrdio je da će u ponoć 26. veljače biti zatvoren poljski zračni prostor za ruske zračne prijevoznike.





Sličnu odluku u svezi s ruskim zračnim prijevoznicima već je donijela Velika Britanija, a istu odluku planira donijeti i Češka. Europska unija je 2021. g. kao odgovor da na prizemljivanje Rynairovog zrakoplova na letu iz Atene u Vilnius i pritvaranje oporbenog novinara na prisilu Lukašenkova režima zatvorila svoj zračni prostor bjeloruskim prijevoznicima.”

S poštovanjem,

 





Bartosz Marcinkowski

Charge d’affaires a.i.“

 

 

Komentari

komentar

You may also like