Pompeo: Komunistička partija Kine je glavna ugroza našega doba!

Američki državni tajnik Mike Pompeo nazvao je kinesku Komunističku partiju „središnjom ugrozom našega vremena“.

„Vrijeme ide, pa iako mi moramo ostati nevjerojatno budni u onome što se tiče terorizma, postoji problem po čitavom svijetu. Vladajuća stranka Kine predstavlja središnju ugrozu našega vremena“, izjavio je američki šef diplomacije u četvrtak, 30. siječnja, u londonskom institutu Policy Exchange, gdje je boravio i britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab.

Pompeo je govorio o golemim mogućnostima za kvalitetan rad i biznis između SAD-a i Velike Britanije i kritizirao kinesku KP i njezinog čelnika (ujedno i predsjednika Kine – Xi Jinpinga, op. a.), kazavši, kako „njihov program ne odgovara uvijek onim vrijednostima, o kojima smo jutros razgovarali ja i Dominic“.

„Mi, Zapad, zajedno moramo osigurati da u slijedećem stoljeću vladaju zapadna demokratska načela. I potrebno je ulagati zajedničke napore… svih nas koji volimo našu slobodu i cijenimo demokraciju i vladavinu prava, osigurati kako bi to ostao dominirajući model u svijetu slijedećega stoljeća (ovoga koje je u tijeku, op. a.)“, naglasio je danas u Londonu američki državni tajnik Mike Pompeo.

Zoran Meter: London, nakon Brexita, u procjepu između pritisaka SAD-a i privlačnosti kineskog tržišta





 

Komentari

komentar





You may also like