Zbog panike, porasla prodaja atomskih skloništa u SAD-u i Japanu

Da sjevernokorejska nuklearna i raketna prijetnja nije svima baš tako loše „sjela“, već da na njoj itekako dobro zarađuju, ukazuje i slijedeći primjer.

Naime, Sjeverna Koreja opet je izvršila nekoliko testiranja svojih raketa, a kako američki i japanski vojni vrh smatraju da ta izolirana država posjeduje atomsku bojevu glavu, dovoljno malu da ju ugrade na interkontinentalnu balističku raketu, razloga za paniku je prilično dovoljno.

A u uvjetima panike onih koji su panici skloni, najbolje se snalazi američka tvrtka Atlas Survival Shelters iz Montebella, u Kaliforniji. Njezin predsjednik ovih je dana izjavio kako ove godine planiraju prodati tisuću skloništa od atomskih bombi po cijeni od 25 tisuća dolara za svako.

Prodaja i narudžbe su porasli, smatra nekoliko američkih tvrtki koje zarađuju na strahu ljudi koji očekuju smak svijeta.

„Rast narudžbi je posvuda. Dobivamo stotine poziva“, izjavio je Ron Hubbard, predsjednik tvrtke Atlas Survival Shelters.

Prodaja je porasla i u Japanu do takve razine, da Atlas Survival Shelters namjerava otvoriti prodajni ured u Osaki. Tvrtka je također u Dallasu otvorila novu tvornicu veličine 37 tisuća kvadratnih metara, za opskrbu japanskog tržišta.





„Mi smo iznova u 1960.-im godinama“, izjavio je Hubbard, imajući u vidu potrebe za atomskim skloništima u vrijeme Hladnog rata. „S jedne strane imamo ludog čovjeka, a s druge Donalda Trumpa“, poentirao je Hubbard.

Gary Lynch, glavni menadžer tvrtke Rising S Bunkers iz Texasa, također izvješćuje o rastu narudžbi njihovih proizvoda u SAD-u i Japanu. „To je sve zbog retorike o onom što se događa u Sjevernoj Koreji“, izjavio je Lynch, dodavši, kako je tijekom ove godine prodao 67 atomskih skloništa, uglavnom u Japan, u usporedbi s 9 koliko je prodao tijekom čitave 2016. godine.

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like