Porošenko: SAD dodjeljuje 500 milijuna dolara za obranu Ukrajine

 

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je u utorak, 19. rujna, kako je američki Senat odobrio slanje 500 milijuna dolara kao potporu Ukrajini u sferi njezine obrane i sigurnosti.

Na Facebook stranici ukrajinskog čelnika, napisano je, kako je američki Senat odobrio zakon o vojnom proračunu za 2018. godinu, koji sadržava i dodjelu 500 milijuna dolara Ukrajini za njezinu sferu obrane i sigurnosti. U izjavi ukrajinskog predsjednika, naglašava se kako će Kijev dobiti tzv. letalno naoružanje obrambenog karaktera, a da će američki vojni  proračun omogućiti i korištenje sredstava za „rehabilitaciju ranjenih ukrajinskih vojnika u američkim zdravstvenim ustanovama“. Predsjednik Porošenko smatra kako će se Ukrajini najprije dostaviti radarski sustavi protuzračne obrane i nadzora nad morskim prostranstvom, pomorska protuminska sredstva, kao i brodovi za priobalnu zaštitu.

Podsjećamo: američki Senat odobrio je zakon o vojnom proračunu SAD-a za iduću godinu, koji će iznositi 692 milijarde dolara, od čega je za vojnu pomoć Ukrajini naznačeno 150 milijuna dolara, uz mogućnost dodjele još 75 milijuna za koje će biti potrebno posebno odobrenje Senata.

  

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like