Potpredsjednik Pence protiv opoziva Trumpa

Američki potpredsjednik Mike Pence protivi se primijeni 25. amandmana kako bi se Donalda Trumpa odmah uklonilo s dužnosti predsjednika, izvješćuju Business Insider i New York Times.

Trumpovu smjenu na temelju 25. amandmana zatražili su predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi i čelnik demokrata u Senatu Chuck Schumer, dan nakon što su Trumpovi pristaše provalili u zgradu Kongresa pokušavajući spriječiti potvrdu izborne pobjede Joea Bidena

“Jučer je predsjednik Sjedinjenih Država poticao na oružanu pobunu protiv Amerike”, rekla je Pelosi u četvrtak na konferenciji za medije, dodavši da je Trump time počinio “čin pobune”.

Pelosi je rekla kako je potrebno odmah maknuti Trumpa s položaja jer je opasan po američku demokraciju.

Pozivajući Pencea da primijeni 25. amandman Schumer je napomenuo da bi, u protivnom, predsjednikovu smjenu trebao pokrenuti Kongres (impeachment).

Po 25. amandmanu ustava članovi vlade mogu smijeniti predsjednika, utvrde li da nije sposoban obavljati dužnost, prenose agencije.





“Jučer je predsjednik Sjedinjenih Država poticao na oružanu pobunu protiv Amerike”, rekla je Pelosi na konferenciji za medije, dodavši da je Trump time počinio “čin pobune”.

Pelosi je rekla kako je potrebno odmah maknuti Trumpa s položaja jer je opasan po američku demokraciju.

Komentari

komentar





You may also like