Potresi u armenskoj vladi: ostavku podnio ministar vanjskih poslova

Ne prestaju politička trenja između vladajuće koalicije i oporbe u Armeniji nakon što je premijer Nikol Pašinjan 9./10. studenog potpisao trojni sporazum o završetku rata u Nagorno Karabahu. Međutim, čini se kako se sve neće zaustaviti isključivo na borbama na relaciji vladajući-oporba.

Naime, premijer Nikol Pašinjan, danas je, na sastanku sa zastupnicima vladajuće koalicije „Moj korak“ objavio vijest o ostavci ministra vanjskih poslova Zohrab Mnatsakanjan. Prethodno je Pašinjan kazao kako je Erevan, još 2016. g. imao plan za predaju dijela teritorija Nagorno Karabaha Bakuu, između ostaloga i grad Šušu. Međutim, njegove je riječi opovrgnula glasnogovornica armenskog Ministarstva vanjskih poslova Anna Nagdalijan, kazavši, kako ni u jednoj pregovaračkoj fazi o Nagorno Karanahu pitanje predaje toga grada nije postojalo.

„Donio sam odluku o smjeni ministra vanjskih poslova. Šuši, kao preduvjet za završetak rata bio je tema, i to je nepobitna činjenica“, kazao je premijer Pašinjan.

Međutim, spomenuta glasnogovornica MVP na svojoj je facebook stranici objavila kako je ministar sam podnio molbu za razrješenje od dužnosti.

 

 
Komentari

komentar

You may also like