Potresi u armenskoj vladi: ostavku podnio ministar vanjskih poslova

Ne prestaju politička trenja između vladajuće koalicije i oporbe u Armeniji nakon što je premijer Nikol Pašinjan 9./10. studenog potpisao trojni sporazum o završetku rata u Nagorno Karabahu. Međutim, čini se kako se sve neće zaustaviti isključivo na borbama na relaciji vladajući-oporba.

Naime, premijer Nikol Pašinjan, danas je, na sastanku sa zastupnicima vladajuće koalicije „Moj korak“ objavio vijest o ostavci ministra vanjskih poslova Zohrab Mnatsakanjan. Prethodno je Pašinjan kazao kako je Erevan, još 2016. g. imao plan za predaju dijela teritorija Nagorno Karabaha Bakuu, između ostaloga i grad Šušu. Međutim, njegove je riječi opovrgnula glasnogovornica armenskog Ministarstva vanjskih poslova Anna Nagdalijan, kazavši, kako ni u jednoj pregovaračkoj fazi o Nagorno Karanahu pitanje predaje toga grada nije postojalo.

„Donio sam odluku o smjeni ministra vanjskih poslova. Šuši, kao preduvjet za završetak rata bio je tema, i to je nepobitna činjenica“, kazao je premijer Pašinjan.

Međutim, spomenuta glasnogovornica MVP na svojoj je facebook stranici objavila kako je ministar sam podnio molbu za razrješenje od dužnosti.

https://www.facebook.com/anna.a.naghdalyan/posts/10157229906357434

 





 

Komentari

komentar





You may also like