Pozdravno pismo predsjednice RH organizatoru i sudionicima 2. međunarodnog energetsko-bankarskog foruma u Splitu

U Splitu se 27. i 28. rujna održava Drugi međunarodni energetsko-bankarski forum „Europska unija-Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive“. Forum organizira Institut za europske i globalizacijske studije (INEGS).

Forum, koji je na tragu intenzivnog političkog dijaloga s Rusijom, i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović. Na Forumu će se okupiti veleposlanici pojedinih zemalja akreditiranih u RH, članovi akademske zajednice, predstavnici ministarstava i Hrvatske gospodarske komore (HGK), domaći i inozemni stručnjaci za energetiku, predstavnici naftnih tvrtki, kao i financijskih korporacija i poduzetnika, a s ciljem uspostava novih znanstvenih i poslovnih kontakata, organizacije rasprave o mogućnostima ulaganja, poticanja suradnje i dogovaranja poslova.  Forum je fokusiran na energetski potencijal Euroazije i njezin utjecaj na interese EU, s posebnim osvrtom na kaspijsku regiju, u kojoj su značajni energetski igrači „nove velike geopolitičke igre“ Azerbajdžan i Kazahstan.

Ispod teksta dostavljamo pozdravno pismo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović upućeno organizatoru ovog foruma – INEGS-u i njegovom predsjedniku prof. dr. sc. Anđelku Milardoviću, kao i svim sudionicima ovog velikog stručnog i poslovnog skupa.

Pismo_Predsjednice_RH

Detaljnije informacije o radu Foruma možete pogledati na poveznici:

2. MEĐUNARODNI ENERGETSKO-BANKARSKI FORUM EU-EUROAZIJA: GEOPOLITIČKE ENERGETSKE PERSPEKTIVE, SPLIT, 27.-28. RUJNA





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like