Poznat datum novog sastanka Putin-Trump

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost John Bolton očito ne boravi uzaludno već dva dana u Moskvi, barem ne ukoliko je suditi po slijedećoj, vrlo zvučnoj informaciji:

Naime, večeras je iz ureda ruskog predsjednika potvrđeno kako će se ruski čelnik Vladimir Putin 11. studenog u Parizu sastati s američkim vođom Donaldom Trumpom. O tome je izvjestio pomoćnik ruskog predsjednika Yuri Ushakov.

Ruski šef države potvrdio je datum i mjesto održavanja sastanka prigodom svog sastanka s Johnom Boltonom, izjavio je Ushakov i dodao, kako će sastanku dvojice državnika nazočiti i delegacije dviju zemalja. Pri tom se neće raditi o velikom broju članova delegacija, kao što je to bilo prigodom prvog summita Trumpa i Putina u Helsinkiju, već samo o ključnim suradnicima dvojice najmoćnijih ljudi svijeta.

Naime, sastanak u Parizu održat će se na marginama međunarodne obljetnice obilježavanja sto godina od završetka Prvog svjetskog rata, a dužina sastanka ovisit će o dvojici predsjednika, kao i eventualni budući susreti.

John Bolton je na današnjem sastanku s Vladimirom Putinom njemu potvrdio kako će se Donaldu Trumpu „biti drago susresti s Vama u Parizu…“

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like