Predali se ukrajinski marinci u Mariupolju

Nakon što je jučer ruska vojska pozvala preostale ukrajinske branitelje Mariupolja da se do danas u 6 sati predaju i polože oružje i tako spase svoje živote, jutros se više od 250 ukrajinskih vojnika predalo u tom lučkom gradu na obali Azovskog mora. Prema nekim izvješćima, branili su tvornicu Azovstal. O tome izvješćuju svi značajniji ruski mediji, a možete pogledati ovdje.

Kako je kasnije na svojoj stranici u Telegram kanalu napisao šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov, obitelji marinaca više ne trebaju brinuti o njima.

“Ovi su vojnici donijeli ispravnu odluku i sada su potpuno sigurni.”

Rusija je ponovno pozvala i sve preostale ukrajinske postrojbe koje se sada nalaze u Mariupolju da prekinu neprijateljstva i napuste grad dogovorenom rutom u smjeru Zaporožja na teritorije pod kontrolom Kijeva. To je izjavio šef Nacionalnog centra za kontrolu obrane Rusije Mihail Mizincev.

Prema njegovim riječima, svi oni koji su položili oružje spasit će svoje živote.

Predlaže se uspostava stalne komunikacije između ruske i ukrajinske strane radi međusobne razmjene informacija danas od 9 sati.





Od 09:30 od strane ruske vojske, snaga DPR-a i ukrajinske vojske, proglašavaju “režim potpune tišine”. Od 10 do 13 sati provesti “izlazak svih ukrajinskih oružanih jedinica i stranih plaćenika, bez oružja i streljiva”.

 

 





Komentari

komentar

You may also like