Predizborna retorika ili misli ozbiljno? Trump predviđa novu Veliku depresiju u SAD-u

Kako smo i pretpostavili, objavljujući jutros vijest o bankrotu dviju američkih banaka u svega nekoliko dana – Silicon Valley Bank (SVB) u Kaliforniji i Signature Bank u New Yorku, ova neugodna tema po Bidenovu administraciju mogla bi se vrlo lako preliti s financijske i u sferu predizborne utrke između demokrata i republikanaca vezano uz predsjedničke izbore koji se održavaju u jesen 2024. godine (vidi poveznicu ovdje ili ispod teksta).

Jasno je, naime, kako ovakve prilike republikanci neće propustiti. Tim više što se oni tradicionalno protive državnim subvencijama u bankarskom sektoru tj. onome što upravo sada kao instrument sprječavanja krize čine ministarstvo financija na čelu s Jenet Yellen i Fed kojim ono de facto upravlja.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za republikanskog predstavnika na idućim predsjedničkim izborima, koji trenutačno uvjerljivo vodi ispred guvernera Floride Rona DeSantisa po anketama vezanim uz predizbore unutar Republikanske stranke je bivši predsjednik Donald Trump.

Najnoviji problemi s američkim bankama, koji izazivaju strah investitora i ulagača, za Trumpa su u tom kontekstu kao naručeni za novu snažnu kritiku predsjednika Joe Bidena i njegove administracije.

Trump je, tako, jutros objavio slijedeće:
“Na temelju onoga što se događa s našom ekonomijom… Joe Biden će postati Herbert Hoover (američki predsjednik od 1929. do 1933., op. GN.) modernog doba. Imat ćemo veliku depresiju, mnogo goru nego 1929. Kao dokaz banke su već počele propadati”. (https://twitter.com/alx/status/1634922250783850498/photo/1)

Panika? Krah velike američke banke u Silicijskoj dolini! Bankrotirala i banka u New Yorku





 

 





Komentari

komentar

You may also like