Predsjednik Palestine Abas se sastao s izraelskim ministrom obrane

Palestinski predsjednik Mahmud Abas sastao se jučer s izraelskim ministrom obrane Bennyjem Gantzom, priopćilo je izraelsko ministarstvo obrane, prenosi AFP.

“Dvojica čelnika razgovarala su o sigurnosnim i civilnim pitanjima”, navodi se u priopćenju. Sastanak se održao u Gantzovoj kući Gantz je izvijestio Abasa o tome da planira i ubuduće promicati djelovanje usmjereno na učvršćivanje povjerenja na gospodarskom i na civilnom polju, kao što je odlučeno na zadnjem sastanku dvojice čelnika, dodaje se u priopćenju.

Izraelska glasila pišu da se sastanak održao u Gantzovoj kući u Rosh Haayinu, u središtu zemlje. Likud je u priopćenju osudio sastanak istaknuvši da su ustupci opasni za izraelsku sigurnost samo pitanje vremena. “Izraelsko-palestinska vlada je vratila Palestince i Abasa na dnevni red. To je opasno za Izrael”, dodala je ta desna stranka.

Valja naglasiti da dio Palestinaca ne doživljava Abasa i njegovu stranku Fatah predstavnicima Palestine, već samo Zapadne obale. Naime, Hamas de facto drži pojas Gaze.

Komentari

komentar





You may also like