Prijatelj o ubijenom indijskom studentu: Napustio je sklonište da bi nam otišao kupiti hranu. Nakon toga nije se više javljao…

Indijski student medicine ubijen je u granatiranju ukrajinskog grada Harkiva nakon što je napustio sklonište u kojem se skrivao da kupi hranu. Jedan od njegovih prijatelja rekao je da je Naveen S Gyanagoudar (22) razgovarao s njim neposredno prije njegove smrti u utorak, piše BBC.

Tisuće indijskih državljana još su u Ukrajini i mole se za evakuaciju nakon invazije ruskih trupa. Indija je pokrenula operaciju vraćanja svojih građana kući, ali se suočava s logističkim preprekama.
Indijsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je Gyanagoudar poginuo u granatiranju u Harkovu i reklo je da je u kontaktu s njegovom obitelji.

Mnogi studenti u Ukrajini tvitaju da je pronalaženje hrane i zaliha postalo teško otkako je Rusija prošlog tjedna izvršila invaziju.

“Nazvao me u 8 ujutro po ukrajinskom vremenu i zamolio me da mu prebacim novac jer je želio kupiti još hrane za nas”, rekao je Gyanagoudarov prijatelj, Srikanth Chennagowda, za BBC Hindi iz skloništa ispod stana u Harkivu.

Dva studenta medicine bila su na četvrtoj godini na Nacionalnom medicinskom sveučilištu u Harkovu. Gyanagoudar je napustio sklonište rano ujutro, odmah nakon što je policijski sat završio, kako bi otišao u obližnji supermarket.

“Prebacio sam novac. Nakon 5-10 minuta pokušao sam ga kontaktirati, ali nije prihvatio moj poziv. Pokušavao sam mnogo puta. Kasnije se netko javio, ali je govorio na ukrajinskom, koji nisam razumio”, rekao je Chennagowda koji je zamolio nekoga u skloništu da razgovara s tom osobom na telefon  te je pritom saznao da mu je prijatelj umro.





“Nisam mogao vjerovati. Otišao sam u supermarket i nije bilo eksplozije”, rekao je. Nije jasno gdje se točno Gyanagoudar našao na udaru. Chennagowda je rekao kako su Gyanagoudar i ostali planirali prije ove tragedije napustiti sklonište jer se granatiranje u gradu pojačavalo.

Gyanagoudar je bio iz okruga Haveri u južnoj indijskoj državi Karnataka. Glavni državni ministar Basavaraj S Bommai objavio je na Twitteru da je “šokiran” viješću. “Stalno smo u kontaktu s MEA-om (Ministarstvo vanjskih poslova) i uložit ćemo sve napore da vratimo njegove posmrtne ostatke”, dodao je.

Chennagowda je opisao Gyanagoudara kao mladića “dobrog srca” i “briljantnu” osobu. “Bio je odličan student, vrlo studiozan tip, a pritom i vrlo skroman.”





Komentari

komentar

You may also like