Princ Harry stiže na sprovod svog djeda princa Filipa

Kao geopolitičkom portalu ove nam teme nisu bliske niti su predmet našeg interesa. Međutim, s obzirom na činjenicu kako se ovdje ipak radi o smrti supruga britanske kraljice, kao i pijeteta prema članovima kraljevske obitelji ovom prilikom ipak činimo iznimku.

Princ Harry, u svezi smrti svoga djeda, 99-godišnjeg princa Philipa, namjerava posjetiti Veliku Britaniju prvi put od ožujka 2020. godine, navodi tamošnji medij Daily Mail.

Očekuje se da će Harry sljedeći tjedan prisustvovati misi u kapeli sv. Jurja u dvorcu Windsor.

Najvjerojatnije će kontroverzni princ sletjeti u London privatnim zrakoplovom iz svog doma u blizini Los Angelesa. Prema pravilima, svi koji u Britaniju stižu iz Sjedinjenih Država moraju proći test na koronavirus i proći desetodnevnu karantenu (u slučaju negativnog rezultata karantena se smanjuje na pet dana).

Prema novinama, princu će možda biti dopušteno da se diplomatskim izuzećem odmakne od ovih pravila. Trebao bi jednostavno položiti test prije odlaska iz SAD-a i nakon dolaska u UK.

Nepoznato je gdje će Harry boraviti tijekom boravka u Velikoj Britaniji, niti koliko će u njoj ostati nakon djedovog sprovoda.





Sastanak vojvode od Sussexa s bratom Williamom i ocem princom Charlesom bit će prilično neugodan nakon šokantnih navoda o rasizmu kraljevske obitelji u TV emisiji Oprah Winfrey koja je emitirana prošlog mjeseca, navodi britanski medij. Uz to, intervju se pojavio kad je Harryjev djed bio u bolnici zbog problema sa srcem. U Engleskoj su zbog toga oštro kritizirali samog princa i njegovu suprugu Meghan Markle.

Usprkos očitom raskolu, kraljica će očekivati ​​da se njezin unuk udruži s ostatkom kraljevske obitelji u znak počasti pokojnom vojvodi od Edinburgha. Je li ovo obiteljsko okupljanje više od puke geste uljudnosti pokazat će vrijeme.

Još nije jasno hoće li se i trudna Meghan pridružiti Harryju.





Komentari

komentar

You may also like