Prodaja u BMW-u 2017. g. dostigla rekordne rezultate

Njemački automobilski div BMW priopćio je o rekordnoj prodaji svojih vozila u 2017. godini, temeljenoj na velikoj potražnji svojih sportskih automobila. Ali neovisno o tome, prodaja automobila Mercedes-Benza nadvisila je te pokazatelje, pa se poredak u trostranoj utrci njemačkih proizvođača automobila nije promijenio, navodi Reuters.

Prodaja modela brenda BMW porasla je za 4,2% u 2017.g., a prodano je 2,09 milijuna malih i sportskih vozila, objavio je munchenski automobilski div. Istodobno, Mercedes-Benz prodaju je povećao za 9,9%, prodavši 2,29 milijuna automobila, čime je zauzeo prvo mjesto na globalnoj razini prodaje luksuznih automobila drugu godinu za redom.

Porast je imao i treći sudionik „utrke“ – Volkswagen-Audi, povećavši prodaju za 0,62% i dosegnuvši svoju rekordnu razinu od 1,88 milijuna prodanih automobila. Pri tom je uočljiv veliki skok prodaje Audija u prosincu na kineskom tržištu.

U tvrtci BMW, koja je bila lider po prodaji luksuznih automobila tijekom desetljeća, prije nego je vodeće mjesto 2016.g. prepustila Mercedesu, izjavili su, kako je isporukama pomogao porast prodaje sportskih automobila za 9,6% i automobila 1-Series za 15%.

Šef odjela prodaje u BMW-u, Pieter Nota, koji je 1. siječnja na tom položaju zamijenio umirovljenog dr. Iana Robertsona, izjavio je, kako je „uvjeren da će prodaja BMW nastaviti rasti i tijekom 2018.g.“.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like