Prosvjedi u Tokiju protiv održavanja OI došli i do nacionalnog stadiona

Najneobičnije, a usudili bismo se reći i potpuno apsurdne olimpijske igre koje u ovakvom obliku i uvjetima u kojima se održavaju gotovo da i nemaju nikakvog smisla jer je sam sport u potpuno drugom planu, počinju danas u glavnom japanskom gradu Tokiju. Sportaši ne mogu iz olimpijskog sela, svakodnevno ih se maltretira testiranjima na Covid-19, a one pozitivne odmah šalje kućama. Na borilištima neće biti publike ili će je biti samo „u tragovima“, a ukupno ozračje u gradu sve je prije samo ne prijateljsko i ugodno za najveći sportski događaj u svijetu, kakav su uvijek bile ljetne olimpijske igre.

O svemu ovome svjedoči i današnja vijest:

U Tokiju se nastavljaju prosvjedi protiv Olimpijskih igara.  Stanovnici tog megapolisa, koji su prosvjedni skup počeli ispred gradske vijećnice, stigli su do Nacionalnog stadiona, gdje se trenutačno održava svečanost otvaranja Ljetnih olimpijskih igara.

Ljudi uzvikuju “Ne trebaju nam Olimpijske igre” i “Nema Olimpijskih igara”, i pozivaju japansku vladu da otkaže natjecanje i ušteđeni novac iskoristi za borbu protiv koronavirusa.

Podsjećamo OI će se održati od 23. srpnja do 8. kolovoza, a na njima sudjeluju sportaši iz više od 200 zemalja.

 





Komentari

komentar

You may also like