Prosvjednici planiraju zauzimanje zgrade parlamenta: Armenska obavještajna služba

foto: prosvjed u Erevanu, travanj 2011.

Armenska nacionalna sigurnosna služba (NSS) priopćila je u srijedu kako ima obavještajna izvješća da prosvjednici u glavnom gradu Erevanu planiraju zauzeti zgradu parlamenta, javljaju lokalni mediji, a prenosi turska agencija Anadolu.

NSS je također upozorio organizatore i sudionike prosvjeda da se suzdrže od nezakonitih radnji, jer će u protivnom organizatori takvih akcija snositi punu odgovornost, javlja armenska državna novinska agencija Armenpress.

Služba nacionalne sigurnosti poziva sve građane koji poštivaju zakon da ne pokleknu pred provokacijama, suzdrže se od činjenja nezakonitih radnji ili na drugi način snose kaznenu odgovornost, navodi se u priopćenju NSS-a.

Nakon upozorenja, policija je također izdala priopćenje u kojem se navodi da je također dobila informacije da bi demonstranti danas mogli pokušati zauzeti zgradu parlamenta.

Ishkhan Saghatelyan, organizator prosvjeda, demantirao je izjavu obavještajne agencije o “zauzeću zgrade parlamenta” i istaknuo da neće pokušavati nikakve provokacije.





Također je pozvao armenskog premijera Nikolu Pashinyana na podnošenje ostavke, navodi Anadolu.

U međuvremenu, Pashinyan je naglasio kako je demokracija najvažnije načelo zemlje, navodi Armenpress.

Govoreći u armenskom parlamentu, upozorio je da se demokracija ne smije shvatiti kao znak slabosti vlasti ili države.





 

Komentari

komentar

You may also like