Prvi smrtni slučaj od novog koronavirusa izvan Kine

Svjetska zdravstvena organizacija, preciznije njezin filipinski odjel, priopćila je danas o prvom smrtnom slučaju od novog koronavirusa izvan teritorija Kine. Radi se o 44-verogodišnjem muškarcu, drugom oboljelom na Filipinima od novog korovavirusa „2019-nCoV“. Umro je 1. veljače, navodi se u priopćenju WHO, objavljenom na službenom twitteru te organizacije.

Istovremeno, u Kini je do kraja subote, 1. veljače, broj umrlih od novoga virusa dostigao broj 304, dok ukupan broj oboljelih iznosi  14 380, pričemu je broj oboljelih u zadnja 24 sata porastao za 2590 osoba. U posljednja 24 sata umrlo je 45 osoba, navode kineski državni izvori.
U čitavom ovom zdravstvenom problemu, kojega se, što medijski što od službenih institucija  prezentira na način da izgleda kao globalni kaos ili barem prijetnja da to postane, treba imati na umu koliki je, zapravo, ukupan broj kineskog i svjetskog stanovništva u odnosu na spomenute brojeve, pa da se vidi kako mjesta za paniku nema iako su preventivne mjere svakako potrebne. Dovoljno je kazati kako samo od posljedica obične, sezonske gripe u svijetu godišnje umre daleko veći broj ljudi.

Komentari

komentar

You may also like