Pub u New Yorku odbija guvernerove restrikcije: proglasio se “autonomnom zonom” i poslužuje piće

Pub u Staten Islandu odbija sprovesti restrikcije zbog koronavirusa koje je nametnuo guverner New York Andrew Cuomo, pri čemu se proglasio “autonomnom zonom” po uzoru na anarhističku “autonomnu zonu” u Seattleu.

Podsjetimo, u jeku najžešćih prosvjeda, nakon ubojstva afroamerikanca Georgea Floyda, lokalni anarhisti proglasili su u lipnju, nakon što su iz tog dijela grada izbacili policiju, autonomnu zonu u Capitol Hillu (Seattle). Anarhistička je autonomna zona trajala skoro mjesec dana, nakon čega ih je policija očistila iz tog područja.

“UPOZORENJE! Objavljujemo uspostavu!!! AUTONOMNE ZONE!!!”, stoji ispred bara od 20. studenog.

Na prozorima bara postavljene su obavijesti s navedenom porukom, uz dodatak da “autonomna zona” ne poštuje pravila i regulacije gradonačelnika New Yorka i guvernera države New York.

Gradska četvrt Staten Island poznata je kao jedino republikansko uporište u New Yorku.

Pub Mac’s Public House dužan je platiti 15 tisuća dolara kazni zbog kršenja raznih regulacija, dok im je oduzeta dozvola za točenje alkohola. Međutim, vlasnici puba odbijaju odustati od posluživanja gostiju, dok službene osobe ne puštaju u svoje privatno vlasništvo.





Pub je “zaobišao” Cuomovu uredbu o zabrani rada ugostiteljskih objekata tako što ne naplaćuje usluge. Međutim, korisnici očito ostavljaju dobrovoljne prihode. Jedan od posjetitelja rekao je za New York Post da je ostavio 100 dolara za čašu vode.

“Ne odustajemo, mislite da ste me prestrašili jer ste rekli da nemam dozvolu za posluživanje pića. Ako želite maknuti sa zida licencu (za posluživanje pića, op.a), to će morati učiniti Cuomo osobno”, poručio je vlasnik puba u videozapisu objavljenom na Youtubeu i pozvao druge barove i restorane u New Yorku da slijede njegov primjer te da se ogluše na restrikcije.





Komentari

komentar

You may also like