Pucnjava na granici Sjeverne i Južne Koreje

Na granici između Sjeverne i Južne Koreje sinoć je došlo do pucnjave, izvješćuju južnokorejski mediji, prenoseći izjavu Zapovjedništva južnokorejske vojske. Incident se dogodio u 07:41 sati po lokalnom vremenu.

„Nekoliko pucnjeva ispaljeno je u smijeru nadzorne točke (Južne Koreje) u zoni središnjeg dijela demarkacijske linije“, priopćio je južnokorejski vojni vrh. Južnokorejski vojnici, sukladno instrukcijama, odgovorili su dvama pucnjevima u smijeru Sjeverne Koreje. Materjalne štete ili stradalih osoba ili vojnika nije bilo. Južnokorejski vojnici nalaze se u stanju bojeve spremnosti, a „posredstvom vojne komunikacijske linije između Južne i Sjeverne Koreje“ razjašnjavaju se okolnosti događaja i poduzimaju sve moguće mjere kako se ne bi dozvolilo ponavljanje sličnih incidenata, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo: dvije zemlje i dalje su formalno u ratnom stanju, jer je rat, koji je trajao od 1950.-1953.g.završio samo potpisivanjem primirja ali ne i mirovnog sporazuma. Tada je i određeno kako će granica između Sjeverne i Južne Koreje prolaziti uzduž 38. paralele koja Korejski poluotok dijeli na dva, gotovo jednaka dijela.

 

 

Komentari

komentar





You may also like