Pucnjava u Kazanju: Uhićen napadač, 11 umrlih, oglasio se Putin

Ranije jutros pisali smo o masovnoj pucnjavi u školi u Rusiji. Sada su se pojavile nove i ponešto drugačije informacije.

Broj ubijenih popeo se na 11, kazao je glasnogovornik hitne službe za RIA. Broj ranjenih je 32. Ubijeni su stari 13 i 14 godina, a umro je i učitelj. Dvoje djece poginulo je u skoku s trećeg kata kako bi izbjegli napadača.

Svjedok je za TASS rekao kako je napadač ušetao kroz prednji ulaz škole s puškom i odmah počeo pucati. Napad je trajao oko 10 minuta.

Unatoč prvotnim informacijama o dva napača ili o jednom koji ima 17 godina, pojavila se nova informacija. Rustam Minnikhanov, guverner tatarstanske regije kazao je: “Terorist je uhićen, ima 19 godina i registrirano oružje. Istraga je u tijeku.”

Portal Baza piše pak da je uhićen 19-godišnji Ilnaz Renatovich Galjaviev koji je u toj školi maturirao. Na svom Telegram kanalu napisao je: “Danas ću ubiti mnoge, a zatim počiniti samoubojstvo”. Ranije je pisao kako su ljudi na Zemlji zapravo “greška”.

Vladimir Putin izrazio je suosjećanje i najavio “medicinsku i psihološku pomoć”. Osim toga, kazao je kako će razmotriti promjene oko regulacije posjedovanja oružja.





Pojavila se i snimka privođenja napadača:

Komentari

komentar

You may also like