Putin: Ako netko pokuša prijetiti Rusiji, „to će dovesti do posljedica kakve nikada u povijesti niste vidjeli“

Sva odgovornost za moguće krvoproliće u potpunosti će biti na savjesti vladajućeg režima u Ukrajini, kazao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin u svom javnom obraćanju.

“Sada nekoliko važnih, vrlo važnih riječi za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umiješaju u događaje izvana. Tko god se pokuša umiješati, a kamoli stvoriti prijetnje za našu zemlju, za naš narod, treba znati da će odgovor Rusije biti “neposredan i dovest će vas do takvih posljedica koje nikada u svojoj povijesti niste vidjeli. Spremni smo na svaki razvoj događaja, sve potrebne odluke u tom smislu su donesene. Nadam se da ću biti saslušan”, upozorio je Putin i dodao kako je „snaga u pravdi i istini, a istina je na našoj strani“.

Ruski predsjednik se obratio i građanima Ukrajine, podsjetivši da je Rusija 2014. godine „bila dužna zaštititi Krimljane koji su odlučili da budu uz svoju povijesnu domovinu“. A ovo što se danas događa, kako je naglasio, uopće nije povezano sa željom da se zadire u interese ukrajinskog naroda, već s potrebom da se zaštiti sama Rusija od onih koji su Ukrajinu uzeli za taoca.

 

Komentari

komentar





You may also like