Putin: budućnost zrakoplovstva pripada dronovima i umjetnoj inteligenciji

Ruski predsjednik Vladimir Putin govorio je na svečanosti otvaranja Međunarodnog aeronautičkog i svemirskog salona MAKS-2021 koji se održava se 15. put. 

Putin je, između ostalog, izjavio slijedeće:

“Vode se živahne rasprave o budućnosti globalne zrakoplovne industrije, tradicionalno se nudi uzbudljiv letački program, a sklapanje ugovora otvara široke mogućnosti za suradnju i provedbu uzajamno korisnih projekata.”

Napomenuo je kako rusko zrakoplovstvo ima velik potencijal i da zrakoplovna industrija nastavlja stvarati modernu tehnologiju.

“Uvjeren sam kako će moderna, učinkovita i sigurna oprema ruske proizvodnje pomoći domaćim zrakoplovnim kompanijama da zadovolje rastuću potražnju za letovima i zauzmu dostojno mjesto na svjetskom tržištu i time ojačati položaj Rusije kao jednog od priznatih lidera u zrakoplovnoj industriji”, kazao je ruski vođa i dodao kako je uvjeren da budućnost ove industrije pripadaju bespilotnim letjelicama i umjetnoj inteligenciji.

Ovdje treba dodati kako veliku pozornost svjetske zrakoplovne elite i vojnih analitičara privlači moguće prvo javno predstavljanje najnovijeg ruskog zrakoplova 5. generacije koncerna Rostec što je ovaj posljednjih tjedana najavljivao upravo na MAKS-2021 i o čemu posljednjih dana pišu razni svjetski mediji.





Napominjemo kako smo posebnu analizu o pojavi novog ruskog stealth fightera, svojevrsnog analoga najnovijem američkom zrakoplovu 5. generacije F-35 objavili jučer, što možete pogledati ovdje.

Najnoviji ruski „Stealth Fighter“ 5. generacije u Crnom moru snimao britanski razarač „Defender“





 

Komentari

komentar

You may also like