Putin čestitao Bidenu na pobjedi!

Ruski čelnik Vladimir Putin čestitao je Joe Bidenu na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima, javljaju ruski mediji.

“Vladimir Putin brzojavom je poželio izabranom predsjedniku svaki uspjeh i izrazio uvjerenje da Rusija i Sjedinjene Države, koje snose posebnu odgovornost za globalnu sigurnost i stabilnost, mogu, unatoč svojim razlikama, uistinu pridonijeti rješavanju mnogih problema i izazova s ​​kojima se svijet trenutno suočava”. naznačeno u Kremlju.

“Sa svoje strane, spreman sam na interakciju i kontakte s vama”, naglasio je ruski predsjednik u svojoj čestitci.

Podsjećamo: ruski predsjednik Vladimir Putin jedan je od rijetkih državnika u svijetu koji je čekao službenu potvrdu izbornih rezultata kako bi uputio svoju čestitku novoizabranom predsjedniku Bidenu, što je uvijek do sada i bila praksa. To se tumačilo različito – od toga da je Putin navijao za Trumpa pa do toga da želi jasno dati do znanja da mu je svejedno tko je na čelu SAD-a tj. da se Bidena ne boji.

Prema jučerašnjim rezultatima elektorskog glasovanja, demokrat Joe Biden dobio je 306 glasova nasuprot aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je dobio 232 glasa. Dana 6. siječnja Kongres mora potvrditi  izborne rezultate tj. Bidenvu pobjedu.

 





Komentari

komentar

You may also like