Putin Erdoganu izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog radikalnih boraca u Karabahu

Na inicijativu turske strane sinoć je održan telefonski razgovor između ruskog i turskog predsjednika Vladimira Putina i Recepa Tayyipa Erdogana.

Glavna tema je, naravno, bila stanje u ratom zahvaćenoj regiji Nagorno Karabah. Oboje državnika potvrdili su važnost provedbe tzv. humanitarnog primirja tj. sporazuma postignutog 10. listopada u Moskvi.

Vladimir Putin svom je ruskom kolegi izrazio ozbiljnu zabrinutost u svezi sudjelovanja radikalnih boraca iz bliskoistočne regije u sukobu u Nagorno Karabahu. Putin je također izrazio nadu kako će Turska dati konstruktivan doprinos u deeskalaciji toga sukoba.

Obje su strane istupile za aktiviranje procesa političkoga rješenja spomenutog sukoba na temelju prijedloga Minske grupe OESS-a (Rusija, Francuska, SAD).

Osim o Nagorno Karabahu dvojica predsjednika razgovarala su i o stanju u Siriji i Libiji, i naglasili efikasan karakter koordinacije Rusije i Turske u tim smjerovima, koji omogućuje stabilizaciju stanja i kretanje prema političko-diplomatskim rješenjima problema.
 

Komentari

komentar

You may also like