Putin i Erdogan dogovorili plaćanje dijela plina u rubljima

Ruski predsjednik Vladimir Putin i turski predsjednik Tayyip Erdogan dogovorili su se u petak o jačanju suradnje u transportu, poljoprivredi, financijama i građevinarstvu, rekli su u zajedničkoj izjavi nakon četverosatnog sastanka, prenosi Reuters.

Turska je posredovala u sporazumu koji su prošlog mjeseca potpisale Ukrajina, Rusija i Ujedinjeni narodi u Istanbulu prema kojem je izvoz žitarica iz ukrajinskih crnomorskih luka nastavljen nakon višemjesečne blokade. U priopćenju su Putin i Erdogan istaknuli potrebu za “potpunom provedbom Istanbulskog sporazuma, uključujući nesmetan izvoz ruskog žita, gnojiva i sirovina za njihovu proizvodnju”.

Dvojica su se čelnika također složila prebaciti dio plaćanja za ruski plin u rublje, rekao je novinarima nakon razgovora potpredsjednik ruske vlade Aleksander Novak, prenosi Interfax. Njih dvojica također su “ponovno potvrdili svoju odlučnost da djeluju koordinirano i solidarno u borbi protiv svih terorističkih organizacija” u Siriji. Ankara je izvela više vojnih operacija u sjevernoj Siriji od 2016., zauzevši stotine kilometara zemlje i ciljajući na kurdsku YPG miliciju, unatoč protivljenju Moskve.

Komentari

komentar

You may also like