Sultan putuje caru: Putin i Erdogan mogli bi se sastati 23. siječnja

U utorak, 15. siječnja, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je novinarima o svojoj namjeri za susret s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom. To je kazao odmah nakon svog obraćanja zastupnicima turskog parlamenta, o čemu smo izvijestili u prethodnoj vijesti.

„S velikom dozom uvjerenosti sastat ću se s Putinom u srijedu, 23. siječnja“, izjavio je turski vođa. Odgovarajući na pitanje novinara, u kakvom će se formatu sastanak održati, Erdogan je odgovorio kako će to najvjerojatnije biti sastanak „u četiri oka“.

Podsjećamo: Erdogan je krajem prosinca izjavio o svojoj namjeri za susret  s ruskim čelnikom, nakon što je prethodno izjavljivao kako za sada nema potrebe za njihovim novim sastankom. Sve se, očito, promijenilo nakon Trumpove najave povlačenja američkih vojnika iz Sirije, objavljene 19. prosinca, što je izazvalo veliku pomutnju među američkim saveznicima ali i partnerima na Bliskom istoku. Tim prije što se po tom pitanju on s nikim od njih nije konzultirao pa su oni o svemu doznali kroz njegov uobičajeni tvit. Prema našim saznanjima sastanak Putin-Trump trebao bi se održati u Moskvi.

 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like