Putin i Macron razgovarali o Iranu i Siriji

Na inicijativu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, jučer je održan telefonski razgovor francuskog čelnika s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Tom prigodom je ruski vođa francuskog kolegu izvjestio o rezultatima svog posjeta Iranu. U tom kontekstu dvojica predsjednika su izrazili čvrstu potporu jasnoj realizaciji plana djelovanja proizišlog iz Sporazuma o iranskom nuklearnom programu, naglasivši nedopustivost ponovnog razmatranja tog važnog međunarodnog  sporazuma u jednostranom formatu (misli se na američke najave o jednostranom napuštanju Sporazuma, potpisanog u srpnju 2015.g. između tzv. šestorice i Irana, o razvoju iranskog nuklearnog programa, za koji Bijela kuća sada traži izmjene – konkretno – produljenje roka trajanja u Sporazumu navedenih ograničenja za Iran).

Predsjednici Putin i Macron razmijenili su mišljenja i o sirijskom sukobu, konkretno, o rezultatima 7. Međunarodnog susreta o Siriji u Astani, održanog 30. i 31. listopada. Obje strane izrazile su važnost zajedničkih napora za političko riješenje sirijskog problema.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like