Putin: Imam pravo biti izabran za novi mandat, ali …

Na današnjem investicijskom forumu Russia Calling aktualni ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako 2024. može ići na novi mandat, ali da još nije odlučio hoće li sudjelovati na izborima.

“Pitali ste …: koji su drugi ciljevi za Rusiju, osim mogućeg reizbora? Mislim da moj reizbor nije cilj za Rusiju. Što se tiče mojih planova, znate li na čemu je fokus? Sukladno Ustavu imam pravo biti ponovno biran za novi mandat. Hoću li to učiniti ili ne – nisam još odlučio. Samo postojanje ovog prava – već stabilizira unutarnju političku situaciju. Prilično isto kao i Bidenova najava da će biti ponovno izabran. Imam dovoljno prava da budem izabran. Prerano je reći tko što planira 2024.“, izjavio je ruski predsjednik odgovarajući na pitanje novinara.

Podsjećamo: nakon provedenog sveruskog referenduma o ustavnim promjenama 2020. godine, ruski predsjednik  Vladimir Putin dobio je ustavno pravo i za novi – peti predsjednički mandat. Ovo nije prvi put da su ga novinari pitali o njegovim namjerama s tim u svezi, ali Putinov je odgovor gotovo uvijek obavijen velom zagonetnosti tj. ostavlja otvorenom obje opcije. Nedavno je i američki predsjednik Joe Biden izjavio o svojoj mogućoj novoj kandidaturi za predsjednika SAD-a.

Komentari

komentar

You may also like