Putin: nećemo dozvoliti bilo kakve udare na ruski suverenitet

Rusija neće dozvoliti vanjsko miješanje u predstojeće parlamentarne izbore i udarce na suverenitet zemlje (izbori se održavaju u rujnu ove godine, op. GN.). To je u srijedu, 17. veljače, izjavio ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku s čelnicima parlamentarnih frakcija u ruskom parlamentu – Dumi.

Dužni smo zaštititi ovaj izbor (ljudi) od bilo kakvih pokušaja vanjskog uplitanja. Ne možemo i nećemo dozvoliti nikakve udare po suverenitetu Rusije, pravu našeg naroda da bude gospodar u svojoj zemlji”, naglasio je ruski čelnik.

Pohvalio je rad parlamenta koji je prošle godine izglasao veliki broj zakona

Ti su zakoni, kao i oni koji se još planiraju usvojiti, nužni „kako bi se proveo naš ekonomski program, poboljšala poslovna i investicijska klima, osigurala radna i socijalna prava građana i, općenito, ojačala ruska državnost“, kazao je ruski predsjednik. Radi se, „prije svega, o zakonima koji su namijenjeni osiguranju provedbe i pravnom razvoju odredbi ustavnih amandmana usvojenih na sveruskom referendumu“, izjavio je Putin i dodao kako se radi o „suštinskom, dubokom i istodobno vrlo finom podešavanju cjelokupnog zakonodavnog okvira, praktički svih sektora”.

Pozvao je zastupnike da se tijekom predstojeće predizborne kampanje „ne kolju“ jedni s drugima, već da vode konstruktivan dijalog i da u tom smislu povećana odgovornost leži na četiri velike stranke koje se oslanjaju na potporu milijuna ljudi.

“Ljudi ne samo čekaju, već s pravom zahtijevaju opipljive, vidljive rezultate i promjene”, naglasio je Vladimir Putin.
 

 

Komentari

komentar

You may also like