Putin o povlačenju Amerikanaca iz Sirije!

Na današnjoj, redovnoj, godišnjoj konferenciji za novinare ruskog predsjednika Vladimira Putina, koja je još uvijek u tijeku, novinari su, posve očekivano, tražili i njegov komentar jučerašnje odluke predsjednika SAD-a Donalda Trumpa o povlačenju američke vojske iz Sirije. Konkretno, radilo se o upitu novinara američkog Chicago Tribune. Evo što je na to odgovorio ruski čelnik:

Povlačenje Amerikanaca iz Sirje još uvijek nije vidljivo, kazao je Putin. Ali pri tom se suglasio sa svojim američkim kolegom Trumpom oko toga, da su Sjedinjene Države dale svoj doprinos u uništenju terorista, podsjetivši ipak kako je napade na islamističke borce izvodila i Rusija. Putin je upozorio na opasnost da se teroristi iz Sirije premjeste u Afganistan i druge zemlje, između ostalog i u Rusiju, Europu i srednjoazijske države.

„Što se tiče povlačenja američke vojske iz Sirije – SAD iz Afganistana vojsku povlači svake godine. Povlačenje vojske iz Sirije još nije vidljivo“, odgovorio je Putin, pri tom ostavljajući mogućnost da će se to ovoga puta ipak dogoditi. „Je li nužna nazočnost američke vojske u (Siriji)? Ne, nije nužna, ona je tamo protuzakonito“, naglasio je ruski predsjednik u svom odgovoru na novinarov upit.

 

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like