Putin odlazi u samoizlaciju

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u utorak, 14. rujna, kako mora na određeno vrijeme otići u samoizolaciju.

O tome je obavijestio ured za medije ruskog predsjednika, izvješćujući o današnjem telefonskom razgovoru Vladimira Putina i njegovog tadžikistanskog kolege Emomalija Rahmona.

“Vladimir Putin izjavio je da se u vezi s identificiranim slučajevima koronavirusa u svom okruženju mora pridržavati režima samoizolacije određeno vrijeme”, navodi se u izjavi koju prenose ruski mediji.

Iz istoga razloga ruski predsjednik će na predstojećim sastancima na vrhu Vijeća za zajedičku sigurnost članica vojnog saveza ODKB koja je zakazana za ovaj tjedan u Dušanbeu, kao i summitu Vijeća šefova država Šangajske organizacije (engl. SCO, hr. ŠO) i zajedničkom sastanku šefova država ODKB i SCO sudjelovati posredstvom videokonferencije, navedeno je danas u Kremlju.

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov novinarima je kazao kako je “predsjednik potpuno zdrav”,a na pitanje je li Putin prošao PCR test i je li rezultat negativan, odgovorio je: “Nesumnjivo!”

Peskov je dodao kako Putin neko vrijeme neće imati fizičke sastanke, ali da samoizolacija neće utjecati na intenzitet njegovog rada na internetu.
Komentari

komentar

You may also like