Putin oštro upozorio Zapad: Naši strateški udari bit će munjeviti!

Putin je upozorio na posljedice u slučaju uplitanja izvana u „specijalnu operaciju u Ukrajini“

Ako netko izvana želi intervenirati u situaciju u Ukrajini i stvoriti stratešku prijetnju, onda će udari biti munjeviti, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu, 27. travnja, na sastanku s članovima Zakonodavnog Vijeća.

“Donijeli smo sve odluke o ovom pitanju”, kazao je Putin, a prenose RIA Novosti.

“Opet naglašavam: ako netko izvana namjerava intervenirati u događaje koji su u tijeku i stvara za nas neprihvatljive strateške prijetnje Rusiji, treba znati da će naši uzvratni udari biti brzi i munjeviti. Imamo sve alate za to. Onakve kakvim se trenutačno nitko drugi ne može pohvaliti. I nećemo se hvaliti. Po potrebi ćemo ih koristiti. I želim da svi znaju o tome: mi smo donijeli sve odluke o ovom pitanju!” naglasio je ruski čelnik.

Izjavio je da su, “neprijatelji naše zemlje ubrzali stvaranje geopolitičkog oružja, oslanjajući se na rusofobiju i neonaciste, iz godine u godinu drsko pretvarajući susjednu državu Ukrajinu u anti-Rusiju“.

“Kada je Rusija bratski reagirala na stvaranje ukrajinske države (1991.), naravno, polazili su od činjenice da će to biti prijateljska država. Da, u novim povijesnim uvjetima, ali, naravno, nitko nije računao na stvaranje anti-Rusije na povijesnim ruskim prostorima. I to ne možemo dozvoliti. A onda su gurnuli Ukrajinu u izravnu konfrontaciju s našom zemljom”, kazao je ruski predsjednik.

Dodao je da je “ukrajinskom narodu namijenjena sudbina potrošnog materijala”.

“Mislim da ova spoznaja dolazi do velikog dijela stanovnika Ukrajine. Cijeli tijek nedavnih događaja, uključujući tvrdnje kijevskog režima da posjeduje nuklearno oružje, raspoređivanje mreže zapadnih bioloških laboratorija na ukrajinskom teritoriju, neprekinutu opskrbu Ukrajine najmodernijim oružjem, potvrđuju da je naša reakcija na te cinične planove bila ispravna i pravovremena”, zaključio je Putin, čije riječi prenose svi važniji ruski mediji.

Komentari

komentar

You may also like