Putin otvorio serijsku proizvodnju prvih ruskih limuzina Aurus

Ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je u ponedjeljak, 31. svibnja, serijsku proizvodnju ruskih premium automobila Aurus Senat, u Jelabugi (Tatarstan), izvješćuju ruski mediji. 

“Ovo je važan događaj za rusku automobilsku industriju, za domaću industriju u cjelini”, izjavio je Vladimir Putin. Kupci će prve ruske limuzine dobiti u lipnju 2021. godine.

“Siguran sam da će automobili koji siđu s tekuće vrpce biti traženi”, rekao je Putin. “Vozim takve automobile i vozio sam se puno puta. Ovo je uistinu pristojan, visokokvalitetan automobil koji udovoljava svim svjetskim standardima.”

Razvoj komponenti i automobila za njegovu bazu izveden je posredstvom široke međunarodne suradnje automobilskih proizvodnih i inženjerskih tvrtki uz sudjelovanje vodećih tvrtki iz Europe i Azije. U projektu sudjeluje više od 50 ruskih tvrtki. Ruski čelnik naznačio je povećanje proizvodnje Aurusa 2022. za 80%.

“Po prvi put u povijesti Rusije, čitava linija automobila izvršne klase stvorena je od nule”, naglasio je Putin. “Oko 70% dobavljača komponenata za automobile Aurus su naše ruske tvrtke. Ovo je dobra prilika da ovladaju novim tehnologijama i dobiju dodatne narudžbe.”

Marka Aurus projekta “Cortege” službeno se pojavila na europskom tržištu na sajmu automobila u Ženevi u ožujku 2019. godine – prvi put su prikazane blindirana limuzina Senat L700 i osnovna limuzina Senat S600, izgrađene na ruskoj modularnoj platformi. Ruski 2,2-litreni V8 motor snage 245 KS. s turbopunjačem je uparen s elektromotorom. Baterija ubrzava blindiranu limuzinu Aurus Senat do 100 km/h za 9 sekundi, a lakšu limuzinu Aurus Senat za 6 sekundi.





Postava ove marke danas uključuje 15 modela, uključno limuzinu, limuzinu, monovolumen, SUV i motocikle.

U ožujku je Aurus predstavio prototip električnog motora snage 140 kW. Za ubrzanje do “stotke” trebat će mu 3,7 sekundi, koji će se moći kupiti 2023. godine.

Komentari

komentar





You may also like