Putin posjetio ruska vojna zapovjedništva u anektiranoj istočnoj Ukrajini

Ruski predsjednik Vladimir Putin, ujedno i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RF, posjetio je sjedište grupe trupa Dnjepar u smjeru Hersona i sjedište Nacionalne garde Vostok u tzv. Luganoskoj Narodnoj Republici (LNR) – tj. područjima koja je Rusija i službeno anektirala početkom listopada prošle godine. Vijest je objavljena u utorak, 18. travnja, na službenoj stranici Kremlja.

Tijekom sastanka u stožeru grupe trupa Dnjepar razgovaralo se o stanju bojišta u smjerovima Hersona i Zaporožja. Putin je saslušao izvješća zapovjednika Zračno-desantnih snaga, general-pukovnika Mihaila Teplinskog, zapovjednika Grupe trupa Dnjepar, general-pukovnika Olega Makareviča i drugih vojnih čelnika.

U sjedištu Nacionalne garde Vostok u LNR-u, Putinu je izvješće podnio general-pukovnik Aleksandar Lapin i drugi visoki časnici koji zapovijedaju operacijama u tom smjeru.

Kremlj je napomenuo kako ovi Putinovi posjeti bojišnicama u sklopu specijalne vojne operacije (SVO) nisu bili unaprijed pripremljeni.

Ovo je prvi posjet Vladimira Putina pripadnicima ruske vojske na ukrajinskim bojišnicama od početka SVO (ako izuzmemo posjet gradu Mariupolju krajem prošle godine), a posjet je iskoristio i za čestitanje vojnicima pravoslavnog Uskrsa koji je bio u prošlu nedjelju.

 





 

 

Komentari

komentar





You may also like