Putin: SAD ima problem s izbornim sustavom, svima na svijetu je to jasno

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u nedjelju za program Rusija 1 kako postoje problemi s američkim izbornim sustavom.

“To je apsolutno evidentno – jasno je svima na svijetu – čini mi se da je to jasno i Amerikancima, da postoje neki problemi u američkom izbornom sustavu”, kazao je Putin prenosi TASS.

“Ne tiče nas se trebaju li nešto mijenjati ili ne. To je stvar američkog naroda i njihovih predstavnika u parlamentu, predsjednika te američkog naroda. Ako su zadovoljni – Bože moj”, dodao je.

Pojasnio je kako je tri puta u američkoj povijesti pobijedio kandidat s manje glasova, dok također, smatra Putin, nije demokratski da kandidat s najvećim brojem glasova u saveznoj državi dobiva sve elektore, iako razlika između kandidata može biti mala.

Ruski je predsjednik kazao da SAD, zbog nedostataka u svom izbornom sustavu, nema pravo druge optuživati zbog izbornih procesa.

Putin je jedan od rijetkih svjetskih vođa koji nisu čestitali Joeu Bidenu na pobjedi, a u nedjelju je ponovio da je prerano za čestitku pobjedniku na izborima, pošto pravna pitanja još nisu razriješena.





Komentari

komentar

You may also like