Putin se obratio SAD-u u svezi nuklearne opasnosti i hakerskih napada

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Sjedinjene Američke Države na potporu održavanju stalnih kontakata između vojnih predstavnika dviju zemalja u sferi smanjenja nuklearne opasnosti i grupa za operativno reagiranje na hakerske napade.

Također je naglasio važnost veza između državnih službenika visoke razine, koji kuriraju sferu međunarodne informatičke sigurnosti. Kompleksni program mjera za uspostavu američko-ruske suradnje u sferi međunarodne informatičke sigurnosti objavljen je na službenoj web stranici Kremlja.

Ruski je čelnik osobitu pozornost pridao upravo tom problemu, kazavši, kako su veliki sukobi u informatičkoj sferi jedan od glavnih suvremenih izazova svijeta. Spriječiti takve incidente moraju ključni igrači u međunarodnoj informatičkoj sigurnosti. Kazao je kako u međusobno prihvatljivom obliku Rusija „predlaže razmjenu jamstava o nemiješanju u unutarnje stvari jednih drugima, uključno i izborne procese, između ostaloga i kroz korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije i visokotehnoloških metoda“.

Komentari

komentar

You may also like