Putin se provozao Mercedesom preko Krimskog mosta (Video)

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak se provozao Mercedesom preko Krimskog mosta koji povezuje južnu Rusiju s anektiranim Krimskim poluotokom, manje od dva mjeseca otkako je most oštećen u napadu.

Putin je 2018. godine otvorio cestovni i željeznički most dug 19 kilometara. Most je oštećen 8. listopada, za što Rusija optužuje Ukrajinu.

Putin je sada, u pratnji zamjenika premijera Marata Hušnulina, prikazan na državnoj televiziji (snimka na dnu članka) za volanom Mercedesa, postavljajući pitanja o tome gdje se napad dogodio. “Vozimo se na desnoj strani”, rekao je Putin prelazeći most.  “Lijeva strana mosta, koliko shvaćam, prometuje, ali ipak je treba dovršiti. Još je malo oštećena, trebamo je dovesti u idealno stanje”, rekao je ruski predsjednik. Putin je i prošetao dijelovima mosta, najvećeg u Europi, kako bi pregledao još uvijek spaljene dijelove.

Ukrajina nikada nije preuzela odgovornost za napad na most 8. listopada u jutarnjima satima, dan nakon što je Putinovog 70. rođendana. Ruska savezna sigurnosna služba tvrdi da je napad organizirala ukrajinska vojna obavještajna služba.

Komentari

komentar





You may also like