Putin stigao na Krim

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u nenajavljeni posjet Krimu povodom obilježavanja devete godišnjice “neovisnosti” tog poluotoka, tj. ruske aneksije poluotoka od Ukrajine. Putina je dočekao guverner Sevastopolja, postavljen od strane Rusije, Mihail Razvožajev, a odveli su ga u posjet novom dječjem centru i umjetničkoj školi, prenosi Al Jazeera.

“Naš predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin zna kako iznenaditi. Na dobar način”, poručio je Razvožajev u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. “Došao je osobno Vladimir Vladimirovič. Sam. Za volanom. Jer na tako povijesni dan, predsjednik je uvijek uz Sevastopolj i ljude Sevastopolja”, rekao je ruski dužnosnik.

“Očito je da su sigurnosna pitanja sada glavni prioritet za Krim i Sevastopolj”, rekao je Putin misleći na najveći grad na Krimu. “Učinit ćemo sve što je potrebno da odbijemo sve prijetnje”, tvrdi.

Posljednji put Putin je posjetio poluotok u srpnju 2020. Tada je pregledao je brodogradilište Zaliv u gradu Kerču kako bi sudjelovao u ceremoniji polaganja kobilice za nekoliko mornaričkih brodova. U prosincu 2022. posjetio je Krimski most koji se popravljao nakon napada, piše ruski TASS.

Rusija je zauzela Krim 2014., osam godina prije nego što je pokrenula svoju potpunu invaziju na Ukrajinu. S druge strane, Zelenski kaže da će rat završiti tamo gdje je i počeo: oslobađanjem Krima.

Komentari

komentar





You may also like