Putin zatražio iznenadnu provjeru ruske vojske

Amerikanci i Rusi nastavljaju jedni drugima pokazivati vojne „mišiće“, na žalost, najčešće upravo na ovim našim – europskim prostorima. Jučer smo, tako, izvijestili o dopremanju novih američkih oklopnih snaga i vojnika u Poljsku, u sklopu planirane vojne vježbe „Emergency Deployment Readiness Exercise“ (vidi poveznicu ispod teksta). A već danas iz Rusije stiže i svojevrsni protuodgovor.

Naime, rusko Ministarstvo obrane objavilo je kako je predsjednik RF Vladimir Putin zatražio iznenadnu provjeru (inspekciju) vojski Južnog i Zapadnog vojnog okruga. Cilj provjere je ocjena njihove sposobnosti za osiguranje sigurnosti na jugozapadu Ruske Federacije, i razine pripremljenosti za velike vojne vježbe „Kavkaz-2020“ koje će se održati u rujnu ove godine.

Iznenadnom provjerom obuhvatit će se 149 755 vojnika i više od 26,8 tisuća komada vojne tehnike, 414 aparata zračnih snaga, 106 brodova, 35 kopnenih poligona i 17 morskih poligona u akvatoriju Crnog i Kaspijskog mora, kazao je ruski ministar obrane Sergey Shoygu na sastanku s vojnim zapovjedništvom. Također će se izvršiti provjera zračnih desantnih snaga i morskog pješaštva Sjeverne i Tihooceanske flote.

(Video) Američki vojnici i oklopna vozila stižu u Poljsku

 





Komentari

komentar

You may also like