Putinov glavni obavještajac: milijuni Ukrajinaca mogu postati izbjeglice

Jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina i tajnik moćnog ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev, izjavio je u intervjuu tamošnjem mediju Argumenti i fakti,  da je Zapad, u potrazi za vlastitim ciljevima, uspostavio svoj protektorat u Ukrajini i uništio gospodarstvo ove zemlje. Kao rezultat toga, društvo je svedeno na bezakonje, a određeni slojevi stanovništva osiromašili su.

Prema njegovu mišljenju, stanje u toj zemlji je toliko eksplozivno da se milijuni ukrajinskih građana preko noći mogu pretvoriti u izbjeglice.

“U svakom trenutku Ukrajina bi mogla buknuti tako da će milijuni Ukrajinaca potrčati potražiti sklonište na drugim mjestima”, izjavio je Patrušev, čije riječi prenose i brojni drugi ruski mediji.

Patrušev smatra kako je glavni razlog za pojavu ovakvih katastrofalnih scenarija politika Zapada, i kaže slijedeće:

“Zapad bi trebao napustiti svoju politiku miješanja u unutarnja pitanja drugih zemalja, od nametanja svojih uvjerenja uporabom grube vojne sile.”

Podsjećamo: u prošlu srijedu Nikolaj Patrušev u Moskvi je razgovarao sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Johnom Sullivanom, a prije toga ugostio je i direktora američke CIA-e Williama Burnsa. Patrušev je prije nekoliko dana kazao i kako bi se sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Joea Bidena mogao održati prije kraja ove godine, za što, međutim, još nema nikakvih službenih potvrda.





Komentari

komentar

You may also like