Radnici izdavačke kuće pokušali blokirati izdavanje knjige Jordana Petersona

Radnici izdavačke kuće Penguin Random House Canada pokušali su blokirati objavu nove knjige kanadskog profesora psihologije i vjerojatno najpoznatijeg borca protiv političke korektnosti Jordana Petersona, objavio je Vice.

Kanadska podružnica uglednog Penguina objavit će u ožujku Petersonovu knjigu “Izvan reda: još 12 pravila za život”.

Peterson je 2018. objavio knjigu “12 pravila za život” koja je prodana u više od 5 milijuna primjeraka. Petersonov Youtube kanal, na kojem objavljuje svoja predavanja sa sveučilišta, javna predavanja i sl. ima 3. 25 milijuna pratitelja.

Tada ugledni profesor na Sveučilištu u Torontu, Peterson je dospio u javnost kada se usprotivio državnon nametanju korištenja “rodno neodređenih zamjenica” kako se ne bi uvrijedile transrodne osobe. Nakon toga je gostovao u brojnim emisijama i podcastima te je održao mnoštvo prodavanja u kojima je progovorio protiv političke korektnosti i “kulturnog marksizma”.

“On je ikona govora mržnje i transfobije i činjenica je da je on ikona bijele supremacije, neovisno o sadržaju njegove knjige. Nisam ponosna što radim za kompaniju koja ga objavljuje”, rekla je zaposlenica Penguina i članica LGBTQ zajednice za Vice.

Peterson se identificira kao klasični liberal, a više je puta govorio protiv desnih ekstremista te se od njih ogradio.





Penguinov odbor za različitost i inkluziju (sic!) primio je najmanje 70 anonimnih poruka o Petersonovoj knjizi, od kojih je samo nekolicina afirmativnih o objavi Petersonove knjige, rekao je jedan od zaposlenika kompanije za Vice.

Komentari

komentar





You may also like