Gori ruska rafinerija: Napad ukrajinskih dronova (VIDEO)

U ruskoj rafineriji Novošahtinsk u regiji Rostov izbio je požar nakon što su uočene dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad postrojenja, prenosi ruski TASS prema neidentificiranom izvoru u lokalnim vlastima. “Jedna od njih je udarila u jedinicu za prijenos topline, nakon čega je izbio požar. Druga je odletjela dalje”, rekao je izvor. Varogasci su ugasili požar, javila je novinska agencija Interfax.

Regionalni guverner Vasilij Golubev preko Telegrama je objavio da je požar izbio u vakuumskoj jedinici rafinerije i da su na teritoriju rafinerije pronađeni fragmenti dva drona. Golubev je dodao da je požar ugašen i da nema ozlijeđenih. Istraga je u tijeku. Snimke na društvenim mrežama prikazuju dron kako leti prema rafineriji, koja se nalazi samo 8 km od granice s Ukrajinom, nakon čega su se velika plamena kugla i crni dim izdigli u nebo. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća ili videozapise na društvenim mrežama.

Rafinerija ima godišnji kapacitet do 7,5 milijuna tona, a s radom je započela 2009. godine. Rusija također istražuje uzrok velikog požara koji je izbio u skladištu nafte u gradu Brjansku, 154 km sjeveroistočno od granice s Ukrajinom krajem travnja.

Komentari

komentar





You may also like