Ministarstvo obrane: Šojgu izvijestio Putina o oslobađanju Luganske Narodne Republike

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvijestio je predsjednika Vladimira Putina o oslobađanju Luganske Narodne Republike (LNR), priopćilo je u nedjelju rusko Ministarstvo obrane.

“3. srpnja 2022. ruski ministar obrane, general vojske Sergej Šojgu izvijestio je vrhovnog zapovjednika ruskih oružanih snaga Vladimira Putina o oslobađanju Luganske Narodne Republike”, priopćilo je ministarstvo, a prenosi Tass.

Ministarstvo je dodalo da su ruske oružane snage i Narodna milicija LNR-a uspostavile punu kontrolu nad Lisičanskom i nizom obližnjih naselja, od kojih su najveća Belogorovka, Novodružesk, Malorjazancevo i Belaja Gora.

Reuters je, pozivajući se na ruske vojne izvore, ranije izvijestio da su ruske snage opkolile istočni ukrajinski grad Lisičansk, posljednje veliko ukrajinsko uporište u regiji Lugansk.

Novinska agencija Tass, pozivajući se na rusko ministarstvo obrane, prenijela je ranije da su ruske snage zauzele sela koja okružuju Lisičansk. “Ruske snage i jedinice Luganske Narodne Republike bore se unutar Lisičanska, potpuno porazivši okruženog neprijatelja”, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Ukrajinski glavni stožer ranije je u nedjelju, dan nakon što je Kijev tvrdio da je grad još u ukrajinskim rukama, priznao da ruske snage “učvršćuju položaje u Lisičansku”.





Rusija je usredotočena na istjerivanje ukrajinskih snaga iz pokrajina Lugansk i Donjeck u Donbasu, gdje se separatisti koje podržava Moskva bore protiv Kijeva još od prve ruske vojne intervencije u Ukrajini 2014. godine.

Ukrajina priznala ruska osvajanja u Lisičansku





Komentari

komentar

You may also like