Oštećena pruga između Hersona i Krima nakon ukrajinskog napada na vlak sa streljivom

“Vrlo je malo vjerojatno” da će željeznička veza koja povezuje Herson s Krimom ostati u funkciji zbog ukrajinskog napada na ruski vlak sa streljivom, piše britansko ministarstvo obrane u svojoj dnevnoj objavi preko Twittera.

U svom dnevnom izvješću također je rečeno da će se “vjerojatno” povećati broj civila koji će pokušati pobjeći iz Hersona i okolnih područja kako se sukobi nastavljaju, a nestašica hrane pogoršava. “To će stvoriti pritisak na prometne čvorove i rute, što će vjerojatno rezultirati primjenom mjera za kontrolu kretanja”, tvrde iz Londona. Rusija je osigurala prijelaze riječnim skelama koje su uspostavljene kako bi se zamijenio oštećeni Antonovski most preko rijeke Dnjepar u regiji Herson.

Također, nastavljaju se borbe i na sjeveru. Ruske snage pogodile su nekoliko okruga u sjeveroistočnoj regiji Harkov tijekom noći, rekao je njezin guverner. “Oštećene su stambene i poslovne zgrade”, rekao je Oleg Sinegubov dodajući da nema žrtava. Sinegubov je također rekao da su ruski vojnici pokušali napredovati u Dementivki i Kočubeivki, oba grada na granici s Rusijom, ali su ih ukrajinske snage potisnule, prenosi Al Jazeera.

Kada je riječ o istoku Ukrajine i Donjeckoj regiji, ruske snage napreduju oko Avdijivke i nastavljaju s pokušajima prodora jugozapadno od grada. Istodobno, čini se da ruski napad na Slovjansk popušta zadnja dva dana, prenosi ISW.

Komentari

komentar





You may also like