Poginuo Stremusov, istaknuti ruski čelnik regije Herson!

Kiril Stremusov, ruski zamjenik šefa južne ukrajinske regije Herson u Rusiji, poginuo je danas u prometnoj nesreći, izvijestile su ruske državne novinske agencije. Stremousov je bio jedno od najistaknutijih javnih lica ruske okupacije Ukrajine, koristeći se društvenim mrežama za česte izjave od kojih se posljednja pojavila jutros.

Ruska agencija TASS potvrdila njegovu smrt. Točne okolnosti još su nejasne. Stremousov je objavljivao redovite video novosti, često u vozilima koja su se kretala velikom brzinom. U posljednje je vrijeme pozivao civile da se evakuiraju sa zapadne obale rijeke Dnjepar.

Proruski Telegram kanali izvijestili su da se nesreća dogodila u blizini grada Heničesk u regiji Herson. Ruski guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev potvrdio je smrt: “Upravo sam čuo za smrt Kirila Stremusova. Bio je pravi domoljub Rusije, vrlo hrabar. Ovo je nenadoknadiv gubitak. Sućut obitelji i prijateljima”, napisao je preko Telegrama. S druge strane, ukrajinski parlamentarac Oleksij Gonačerenko je preko Twittera napisao: “Hersonski kolaboracionist Kiril Stremusov poginuo je u nesreći. On je izdajnik koji je prešao na stranu Rusije. Aktivno se zadnjih tjedana protivio predaji Hersona i rekao da Rusija ondje ostaje zauvijek. A sada misteriozno umire”.

Ukrajinska policija ga je tražila zbog izdaje. Mnogi dužnosnici koje je imenovala Rusija u okupiranoj Ukrajini bili su meta napada.

Komentari

komentar





You may also like