Putin naredio odmor svojim snagama nakon zauzimanja LNR-a

Postrojbe koje sudjeluju u oslobađanju Luganske Narodne Republike trebale bi se odmoriti, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku s ministrom obrane Sergejem Šojguom, objavio je maloprije ruski medij RIA Novosti.

“Postrojbe koje su sudjelovale u aktivnim neprijateljstvima i postigle uspjehe, pobjede u smjeru Luganska, naravno, trebale bi se odmoriti, povećati svoje borbene sposobnosti”, kazao je ruski čelnik.

Iz Šojguova izvješća proizlazi da su unutar dva tjedna okružene i uništene grupe ukrajinske vojske u tzv kotlu Gorskoe, i zonama Lisičansk i Sjeverodonjeck, te da je po nadzor stavljeno 25 naselja. Ukupna površina osvojenih (Rusija ih naziva oslobođenih) teritorija, 3. srpnja je iznosila je 182 četvorna kilometra, navodi se u izvješću. Šojgu je dodao da su gubici ukrajinske strane iznosili 5469 vojnika.

Putinovu naredbu već je komentirao ministar vanjskih poslova samoproglašene  Luganske Narodne Republike Vladislav Deinego. Govoreći na ruskoj televiziji, naglasio je kako će snage LNR-a morati pričekati i odgoditi svoj odmor za kasnije, jer su već počele pripreme za napad na grad Seversk (smješten zapadnije i nedaleko od Lisičanska, na teritoriju susjednog DNR-a). Nakon ovladavanja tim gradom bio bi otvoren put prema Bahmutu i Slavjansku sa strane istoka.

Komentari

komentar





You may also like