Rusija: ‘Zelenski ne želi mirovni sporazum’

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ne treba nikakvo mirno rješenje, ustvrdio je zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev, izvještava TASS.

“Zelenskom ne treba nikakav mirovni sporazum. Za njega je mir kraj”, izjavio je na svom Telegram kanalu.

Medvedev vjeruje da će Zelenski nastaviti moliti Zapad za oružje i novac i oponašati brigu za Ukrajince. “Zelenski će u budućnosti moliti Zapad za novac i oružje. Pokušat će dokazati da je još uvijek u igri, da je nada liberalnog svijeta, da je posljednja utvrda europske demokracije koju medvjed u pamučnoj jakni želi poderati”, rekao je Medvedev.

Zaključio je da Zelenski istovremeno “imitira brigu za Ukrajince, a povremeno ih postavlja kao živi štit protiv sljedbenika Bandere (ukrajinski nacionalisti op.a.)”.

Uz to, dužnosnik u ruskom parlamentu Vjačeslav Volodin izjavio je u utorak da je raspad Ukrajine počeo još 2014. kada se u toj zemlji dogodio državni udar. “Raspad Ukrajine počeo je nakon državnog udara 2014. kada ga je Krim napustio. DPR i LPR proglasili su svoju neovisnost i također se odvojili od Ukrajine”, rekao je novinarima. “U posljednje vrijeme više od 5 milijuna ljudi napustilo je zemlju. Ni to ne povećava stabilnost. Također čujemo izjave Khersona i drugih regija da ne žele biti dio Ukrajine. To je realnost”, naglasio je glavni zastupnik. Dodao je također da su danas mnogi stanovnici zapadne Ukrajine već “primili državljanstvo Poljske i Mađarske”, prenosi TASS.

Komentari

komentar





You may also like