Rusko MO: oborena ukrajinska raketa “Točka-U” i uništen radar američke proizvodnje

Ruska vojska uništila je protubaterijsku radarsku postaju američke proizvodnje predanu Oružanim snagama Ukrajine, izjavio je večeras glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general bojnik Igor Konašenkov, a prenose RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, tijekom dana ruske zračno-svemirske snage uništile su:

tri ukrajinska protuzračna obrambena sustava S-300 u području Nikolajevke, Volčejarovke i Lisičanska (regija Donbas); raketni sustav “Točka-U”; SAM “Osa-AKM”; tri MLRS BM-21 Grad.

Osim toga, u područjima naselja Krasny Liman, Kramatorsk i Kamyshevakha, uništene su četiri radarske stanice za otkrivanje zračnih ciljeva, šest skladišta streljiva i raketnog i topničkog oružja, kao i radar za protubaterijsko ratovanje američke proizvodnje“, kazao je ruski general.

Također je naveo kako je operativno-taktičko i vojno zrakoplovstvo pogodilo 39 ukrajinskih vojnih objekata. Među njima su dva zapovjedna mjesta i 36 mjesta koncentracije ljudstva i tehnike.

Rusko topništvo pogodilo je 11 zapovjednih mjesta i 54 vatrena položaja ukrajinskog topništva, dva skladišta goriva i 342 uporišta.





Likvidirano je oko 190, kako je kazao – militanata, i 31 komad vojne opreme.

U blizini sela Rudnja u Černigovskoj regiji na sjeveru Ukrajine, ruska protuzračna obrana eliminirala je ukrajinsku bespilotnu letjelicu, a u blizini Nove Dmitrovke uspjela je oboriti projektil iz sustava Točka-U.

Danas ranije je rusko MO objavilo video snimku lansiranja nadzvučnih raketa Onix koje su uništile zračnu bazu kraj Odese i hangare s turskim bespilotnim letjelicama Bayraktar i američkim i europskim raketnim oružjem koje se isporučuje Ukrajini, kao i uzletno-sletnu stazu.





Komentari

komentar

You may also like