Vojna baza kod Kijeva razorena ruskim projektilima Kalibr lansiranim s Krima

Ruske krstareće rakete pogodile su vojnu bazu blizu glavnoga grada Kijeva i djelomice je razorili, objavio je ukrajinski glavni stožer. “Oko 5 sati ujutro po mjesnom vremenu neprijatelji je počeo napad ispalivši šest krstarećih raketa Kalibr na vojnu postrojbu Liutij u regiji Kijeva”, rekao je Oleksij Gromov, visoki dužnosnik glavnog stožera, prenosi AFP.

Uništena je glavna zgrada, a dvije druge su oštećene, rekao je i dodao da je ukrajinska protuzračna obrana pogodila jednu od šest raketa. Rakete su bile ispaljene s Krima, poluotoka koji je Moskva anektirala 2014., dodao je Gromov.

Druga bombardiranja u četvrtak višecijevnim raketnim bacačima Rusi su izveli u regiji Černjihiv na sjeveru Ukrajine, a ispalili su ih s teritorija Bjelorusije, saveznice Moskve, dodao je Grom. Ima “gubitaka” među ukrajinskom vojskom, rekao je. Prema njegovim riječima ruske snage nastavljaju napredovati prema Siversku i Bahmutu u Donbasu, industrijskoj regiji koju Moskva želi posve osvojiti. Stanje je ondje “teško, ali posve pod nadzorom”, rekao je.

“Današnje je prijepodne burno. Još jednom ruske rakete siju teror”, objavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na Telegramu. Kijev “se neće predati niti pokleknuti”, rekao je. Najmanje je jedna osoba poginula, a dvije su ranjene u napadu na regiju Dnjipropetrovsk, objavio je guverner te pokrajine Valentin Rezničenko. Guverner regije Mikolajiv na jugu izvijestio je “velikom raketiranju” kojim je uništena škola i najmanje je jedna osoba ranjena. Gradonačelnik Harkova, drugoga najvećeg grada na sjeveroistoku, izvijestio je o dva napada proturaketnim sustavom S-300 koji su izazvali požare.

Komentari

komentar





You may also like